فرو مولیبدن
برای تولید مولیبدن میبایست سولفور مولیبدن حاصل از لجن های مس را تبدیل به اکسید و و به روش احیا با آهن فرو مولیبدن تولید نمود. مولیبدن مشتقات بسیار ارزنده ای از قبیل مولیبدات سدیم، اکسید و مولیبدن خالص نیزدارد که ذیلا به آن میپردازیم.
نود درصد مولیبد نیم در تهیه آلیاژهای با مقاومت بالا و فولادهای ویژه استفاده میشود که در صنایع مربوط به سرعت های زیاد، ضد زنگ، آلیاژهای مخصوص، صنایع هوایی، در فضاپیما و بخشهای موشک و ریخته گری استفاده می شود.
فرو تنگستن
تنگستن با نقطه ذوب ۳۴۱۰ از عناصر واسطه می باشد و بعد از کربن بالاترین نقطه ذوب را دارا میباشد این عنصر برای اولین بار درسال ۱۸۴۷ مورد استفاده قرار گرفت، اما درسال ۱۸۹۸ با کشف اینکه فولاد محتوی آن برای برش سریع سایر فولادها می تواند استفاده شود، مانند یک آلیاژ مورد استفاده عمومی قرار گرفت، به طوری که امروزه یک آلیاژ فلزی با اهمیت محسوب میشود.
اطلاعات بیشتر...فرو وانادیوم
از خصو صیات فرو وانادیوم ایجاد ریز دانگی، افزایش سختی و ایجاد مقاومت در برابر سلیش در صنایع ساخت فولاد است. ازاینرو برا تولید فولاد ها ی الیاژی با این خاصیت مانند چرخ دنده ها، محورها، میل لنگ ها، قاب دوچرخه وقطعات مشابه کاربرد فراوان دارد.
اطلاعات بیشتر...نیکل منیزیم
برای ورود نیکل و منیزیوم درترکیب الیاژهای فولاد و چدن از الیاژ نیکل منیزیوم با درصدهای متفاوت که در تصویر سمت چپ آمده است میتوان استفاده نمود.
اطلاعات بیشتر...فرو تیتانیوم
این عنصر یشدت با کربن، سولفور و نیتروژن واکنش پذیر است علاوه براین بصورت نا محلول درسرباره میماند بنابراین برای زدودن اکسیژن و سولفور و نیتروژن بکار گرفته میشود لذا بعنوان عامل تصفیه کننده اهن و فولاد در ساخت فولاد و بشکل فرو تیتانیوم و با درصدهای متفاوت بکار میرود.
تیتانیوم بعنوان یک الیاژاستراتژیک در صنایع الومینیوم و هواپیما سازی کاربرد فراوانی دارد ولی نه بصورت فرو بلکه به صورت آمیژان در آلومینیوم.